Правила за писане във форума

Правила за писане във форума

Правила за писане във форума

Мнениеот admin » Съб Окт 21, 2000 2:01 am

1) Публикуване на нови теми:

1.1) - Заглавието на темата трябва да отговаря на съдържанието. То трябва да бъде конкретно и да дава представа на читателите за съдържанието. Теми с общи заглавия като "Един въпрос", "Какво мислите за това", "Защо", "Помощ", "Важно" и т.н. ще бъдат преименувани, за да могат читателите да се ориентират по-лесно относно съдържанието на темата.

1.2) - Преди да публикувате нова тема, проверете дали това е правилният раздел, където трябва да публикувате темата и дали вече не съществува такава тема.

1.3) - Използвайте търсачката на форума, преди да публикувате нова тема, за да проверите дали вече не съществува такава тема.

1.4) - Заглавието на темата трябва да е членоразделно, да започва с главна буква и да не съдържа кавички.


2) Отговор (цитат) на тема:

2.1) - Забранява се категоризирането на дадена информация като "вярна" и "невярна" без да сте обяснили защо смятате така.

2.2) - Отговорът (цитатът) трябва да се придържа към заглавието на темата. Когато коментарите се изместят към друга тематика и не отговарят на заглавието на темата, се създава нова тема, в която се продължава разговорът по новообразуваната тема.

2.3) - Забранява се публикуването на един и същ текст повече от веднъж в целия форум.

2.4) - Уважавайте мнението на събеседниците си. Пренебрежителни постове, умишлени провокации, иронизиране и др. производни се считат за грубо нарушение над личността на събеседника.

2.5) - Забранено е публикуването на порнографски материали.

2.6) - Забранени са кратките безсъдържателни постове, които се считат за флууд.


3) Общи условия:

3.1) - Писането на кирилица е задължително (това не включва цитиране и заглавия на чужд език)! Ако нямате инсталиран кирилизатор, моля използвайте Виртуалната клавиатура на форума!

Писането с главни букви се интерпретира като държане на висок тон (викане), поради което е забранено.

3.2) - Лични нападки чрез: злепоставяне, умишлено заяждане, обвинения, обидни думи и фрази, и накърняване достойнството на определени групи и личности са абсолютно забранени!

3.3) - Използването на нецензурни или обидни думи в темите, подписите и имената на профилите са забранени!

3.4) - Нови потребители с под 10 поста нямат право да публикуват линкове във форума.

3.5) - Не спорете, а Споделяйте! Когато не сте съгласни с написаното от някой потребител, споделете своите виждания и опит, без да се опитвате да наложите своето мнение. Налагането на мнение се счита за осъзнато манипулиране, което е строго забранено във форума!

3.6) - Публикувайки своите постове, трябва да сте с ясната представа, че тези постове не подлежат на изтриване. Когато публикувате теми или постове, ги публикувате с ясната нагласа, че ще бъдат прочетени и от други потребители. Всеки носи сам за себе си отговорността какво публикува. Ако смятате, че ще публикувате нещо, за което в бъдеще ще съжалявате, че сте го публикували, ви съветвам да не го публикувате.

3.7) - Форумът не е чат! Личната кореспонденция се осъществява чрез помощта на лични съобщения, а не във форума!

3.8 ) - Потребителите са длъжни, когато публикуват информация от друг сайт или книга, да посочат източника на информация.

3.9) - Публикуване на лична кореспонденция (чрез лични съобщения и др.) във форума без разрешението на всички страни участващи в разговора, както и на лични данни на други участници без тяхното разрешение, е забранено!

3.10) - Забранява се да се публикуват постове, които подтикват към действия опасни за живота.

3.11) - Забранява се да се използуват профили, които с името, аватара или подписа си внасят негативни енергии и асоциации.

3.12) - Забранява се рекламирането на дейности, организации, движения, учения, твърдения и др. производни, които твърдят че "това е единствения начин за постигане на определена цел", отричайки всичко останало.

3.13) - Забранява се расизмът, крайният национализъм, религиозни и политически пропаганди и всичко останало, което води до дискриминация и омраза.

3.14) - При наличие на злоупотреби възникнали чрез регистрация на повече от един профил ще бъде наложено наказание на всички профили на конкретния потребител.

3.15) - Забранено е осъждането и коментирането на действия и решения на потребители от форума без тяхно позволение. Уважавайте личния избор на всеки един!

3.16) - Забранява се подбуждането на разправии(караници)!


Неспазването на правилата ще доведе до следните Наказания:

1) Предупреждение (ще се използва по решение на Администраторите и Модераторите. При повторно нарушение след предупреждение потребителят се наказва с т.3)

2) 7 дневен Бан (потребителят може да си влиза в профила и да пише в чата, без право да пише във форума).

3) 14 дневен Бан (на потребителя се отнемат правата за писане във форума и влизане в профила си).

4) 21 дневен Бан (на потребителя се отнемат правата за писане във форума и влизане в профила си).

5) 30 дневен Бан (потребителят има пълна забрана за посещение на форума).

6) По наша преценка

Всички потребители, неспазващи правилата за писане във форума, подлежат на Наказание. Решението до каква степен от т.1 до т.6 ще бъде наказан потребителят, се взема от Администратора и Модераторите на форума.


Апелирам към съдействието на потребителите на форума, когато забележат нарушения, да сигнализират за това, използвайки бутона около всеки пост "Информирай модератор". Няма как всеки един пост да се следи и проверява от екипа на форума, затова разчитаме много на Вас. Благодарим ви за съдействието!
admin
Server Administrator
Server Administrator
 
Мнения: 4
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 2:36 pm

Назад към Правила за писане във форума

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron